Ylhäällä olevassa kuvassa esitetty analyysi sisälsi 402 saman merkin ajoneuvoa, joiden energiankulutus mitattiin kilowattitunteina 100 kilometriä kohti. Tulokset paljastivat merkittäviä eroja eri käyttäjien käyttäytymisessä ja osoittivat, että energiankulutus voidaan jakaa kolmeen eri luokkaan:
Vihreä luokka: maltillinen kuljettajan käyttäytyminen. Ominaista taloudellinen, ennakoiva ajotapa, huolellinen akusta huolehtiminen, alhaiset lataussyklit ja esilämmitys lataustolpassa ollessa. Enimmäkseen kaupunkiajoa ja vähän moottoritiekäyttöä. Iimastoinnin ja lämmityksen käyttö taloudellista.
Punainen luokka: ominaista hermostuneen oloinen ajaminen pääasiassa moottoritiellä tai mäkisessä maastossa. Sisältää usein merkittävästi jarrutusenergian talteenottoa, intensiivistä esilämmitystä ja esi-ilmastointia erityisesti ilman verkkovirtaa sekä ajon aikaisen intensiivisen lämmityksen ja ilmastoinnin.
Keltainen luokka: ei ääriarvoja.
Taloudelliset ja ennakoivat kuljettajat kuluttavat ajaessaan keskimäärin 16–18 kWh/100 km, kun taas paljon kuluttavat kuljettajat kuluttavat lähes kaksi kertaa enemmän. Suuremmilla ajoneuvoilla ajokäyttäytymisellä on sama vaikutus, paitsi että kokonaiskulutus on suurempi.
Ilmastoinnin ja lämmityksen käytöllä on merkittävä vaikutus energiankulutukseen. Erinomainen esimerkki tästä on 600 000 km ajettu ajoneuvo, jonka elinkaarikulutus oli 30,8 kWh/100 km, kun taas vastaava AVILOO-kaluston ajoneuvo kulutti vain 27,8 kWh/100 km. Asiakkaan kanssa käydyn yksityiskohtaisen yhteydenpidon jälkeen todettiin, että ratkaisevia vaikuttavia tekijöitä olivat ajoneuvon jatkuva esi-ilmastointi -ja lämmitys kytkemättä autoa lataukseen, huomattava 80%: n moottoritieosuus ja erityisen aggressiivinen ja hermostunut ajotapa.
Pelkästään yksinkertaisella ajokäyttäytymisen muutoksella voidaan saavuttaa 10 prosentin vähennys kulutuksessa, mikä ei ainoastaan johda huomattaviin energiansäästöihin käyttöiän aikana, vaan tarkoittaa myös sitä, että 100 000 km yhdessä autossa on verrattavissa 110 000 kilometriin toisessa. Jos käytetään esilämmitystä ja esi-ilmastointia, latauskaapelin tulisi olla aina kytkettynä. Tällä tavoin voidaan säästää merkittävä määrä lataussyklejä erityisesti Suomen kaltaisissa olosuhteissa. Ennakoiva ajaminen auttaa välttämään toistuvia ja akustolle raskaita energian talteenottoja, mikä auttaa vähentämään lataussyklejä.
Suurempi energiankulutus ei tarkoita vain korkeampia sähkökustannuksia, vaan myös lataussyklimäärien kasvua, mikä johtaa nopeampaan akuston ikääntymiseen.
AVILOOn henkilöstö jatkaa tutkimuksia ajoneuvotesteillä erityisolosuhteissa, esimerkiksi lisäkuormien (polkupyörät, suksiboksi) tai ilmastointi- ja lämmitysjärjestelmien käytön vaikutusten selvittämiseksi.